Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене. Добро утро. Най-важното

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене. Добро утро. Най-важното
Коментари Харесай

Три минути: Израел е във война. Русия обстрелва Херсон. България започва конституционна реформа 

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене. 

Добро утро. Най-важното през днешния ден:
Войната на Израел против “Хамас ”Първият спор сред Терзиев и ХекимянКак Фани Попова-Мутафова срещна Гьобелс
За пръв път от 50 години насам Израел публично разгласи, че се намира в. Тя стартира, откакто в ранните утринни часове на събота терористичната палестинска формация от Ивицата Газа с хиляди ракети и бойци, които пресякоха границата.

Израел отговори с удари по град Газа, само че информацията за десетки, а може би и стотици пленени от терористите израелци, затруднява ответните дейности на израелската войска. По-голямата част от, Русия прикани за въздържаност, а Иран поддържа групировката.

В неделя израелския министър председател Бенямин Нетаняху разгласи, че страната му навлиза в, наблягайки, че “това не е интервенция ”. По-късно денем стана ясно, че Съединени американски щати изпращат на Израел ударна група самолетоносачи, написа.

Междувременно служител на реда в египетския град Александрия откри огън против. При стрелбата бяха убити двама от тях и локален екскурзовод. Последва ракетна офанзива и от ливанската шиитска формация “Хизбула ” по оспорвани територии в планината Дов. Групировката даде обещание безусловна поддръжка за “Хамас ”, съобщи.
Реакцията на България
Подобно на останалите страни членки на Европейски Съюз, България незабавно поддържа Израел. Кабинетът на Николай Денков провежда и евакуация на български жители от Тел Авив. В неделя в София се прибраха, който по-късно направи и втори курс с 87 българи на борда.

Освен това министър председателят Денков свика съвещание на. На него беше взето решение за за сигурност за възможни терористични актове на летища, гари, синагоги, места, в които се намират израелски туристи, и други обекти, свързани с страната Израел или еврейското изповедание.

Председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък при
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР